Alături de Song Mu Kwan, Chung Do Kwan, Mu Duk Kwan și Yun Mu Kwan (Ji Do Kwan), școala Kwon Bop Bu (Chang Mu Kwan) face parte din grupul celor cinci școli originale care au pus bazele Taekwondo-ului.
Kwon Bop Bu înseamnă ”Clubul de Kwonbop”.
Kwonbeop (권법 – hangeul, 拳法 – hanja) este un sistem coreean de luptă cu mâinile goale, dezvoltat în timpul erei Joseon (secolele XV-XIX). Este interpretarea coreeană a stilului chinez Quan Fa (拳法). ”Bu” (부 – hangeul) se traduce prin ”club” sau ”echipă”.
Kwon Bop Bu a fost numită mai târziu Chang Mu Kwan (창무관 – hangeul, 彰武館 – hanja). ”Chang” (창 – hangeul) înseamnă ”a dezvolta”, ”a crea”. ”Mu” (무 – hangeul), înseamnă ”Artă Marțială”. ”Kwan” (관 – hangeul), înseamnă ”școală”.
Chang Mu Kwan se traduce literal astfel: ”Școala dezvoltării Artelor Marțiale”.
Școala Kwon Bop Bu (denumită ulterior Chang Mu Kwan) a fost fondată în 1946 de Yun Byung-In, în districtul Jong-Ro din Seul.
Yun Byung-In, fondatorul acestei școli a început să studieze Artele Marțiale în Manciuria unde a locuit timp de 8 ani. Elev fiind în școala generală, Yun a studiat Kung Fu chinezesc (Quanfa) sub îndrumarea unui instructor mongol.
În 1937, Yun s-a înscris la Universitatea Nihon din Tokyo, unde a studiat Karate Shudokan sub conducerea lui Toyama Kanken. Pe perioada sudiilor a devenit căpitanul echipei de Karate a universității, iar la terminarea cursurilor universitare a primit gradul 4 Dan în Shudokan și certificatul de Master de la Toyama.
Yun Byung-In sa întors în Coreea în 1945 iar în septembrie 1946 a început să predea Kwon Beop și Kong Su Do în sala de sport a unui liceu iar mai târziu și-a înființat propria școală, Kwon Bop Bu, în districtul Jong-Ro. Inițial Yun și-a numit propriul stil Kwon Bop Kong Su Do.
La începutul războiului din Coreea, Yun Byung-In a dispărut și nu a mai apărut niciodată în Coreea de Sud. Unele surse spun că a plecat în Coreea de Nord împreună cu fratele său mai mare, Yun Byung Du, (căpitan în armata nord-coreeană) unde a rămas până la moartea sa în 1983.
După dispariția lui Yun Byung-In, cel mai bun elev al acestuia – Lee Nam Suk – a preluat atribuțiile de conducător și în jurul anului 1953 a schimbat numele școlii în Chang Mu Kwan.
În septembrie 1961 a fost înființată Asociația Coreeană de Taekwondo (KTA), școala Chang Mu Kwan a devenit parte a acesteia, iar Lee Nam Suk a fost numit președinte al organizației, poziție din care însă a demisionat foarte repede.
Social