TAEKWONDO-IN

251 Views 0 Comment

Întâlnim des situații în care diferiți vorbitori, respectiv autori de articole sportive fac referire la practicanții de Taekwondo numindu-i în mod greșit „karatiști”.

De cele mai multe ori, această greșeală o fac neintenționat cei care din necunoaștere nu fac diferența între Artele Marțiale, pentru ei Taekwondo sau Karate fiind același lucru.

Un alt termen folosit pentru a defini practicanții de Taekwondo este „taekwondo-ka”. Și în acest caz, folosirea acestui termen este greșită, și o să vă explic de ce.

Karate este o Artă Marțială japoneză. Persoana care practică Karate se numește „karate-ka”. Sufixul „ka” de la urma termenului „karate”, se referă în limba japoneză la „persoană”. Deci „karate-ka” este practic o persoană care practică Karate. La fel, cel care practică Judo (tot o Artă Marțială japoneză) se numește „judo-ka”.

Taekwondo este o Artă Marțială coreeană.

Având în vedere simplul fapt că „taekwondo-ka” este format dintr-un termen coreean și unul japonez, putem deduce că folosirea lui pentru a ne referi la un practicant de Taekwondo este greșită.

În ultima perioadă de timp, mulți practicanți de Taekwondo (sportivi, instructori, antrenori) au preluat din diverse surse și folosesc termenul „taekwondo-ist” atunci când se referă la practicantul de Taekwondo.

Trebuie să știți că indiferent de sursa din care a fost preluat, sau de pregătirea celui care îl folosește, și acest termen este incorect.

Deci, haideți să lămurim împreună această problemă și să vedem cum se
numește practicantul de Taekwondo.

Termenul corect pentru a defini o persoană care practică Taekwondo este „Taekwondo-in”. Sufixul „in” în limba coreeană înseamnă „persoană”.

Deci, persoana care practică Taekwondo se numește TAEKWONDO-IN. 

0 Comments

Leave a Comment