PIL SEUNG

295 Views 0 Comment

Ați văzut vreodată un decor de perete cu această frumoasă caligrafie coreeană și nu ați înțeles ce reprezintă cu toate că imediat sub ea era scris „Pil Seung”? Ați auzit vreodată expresia „Pil Seung” rostită într-un Dojang sau altundeva și cu toate că ați dedus că este ceva legat de Taekwondo, nu ați înțeles ce înseamnă? Să aflăm împreună! 

Ce înseamnă Pil Seung (필승)? 

Tradus în cel mai simplu mod, „Pil Seung” înseamnă „victorie sigură”. Expresia și filozofia „Pil Seung” au fost introduse în Taekwondo de Sang Ki Eun, fiind treptat preluate și de alte Arte Marțiale coreene.

În context filozofic, semnificația expresiei „Pil Seung” este mult mai complexă. În esență, expresia nu are nici o legătură cu violența, ci exprimă un angajament (angajamentul practicantului de Taekwondo) de a accepta orice provocări, de a face orice efort și de a depăși orice obstacole și limite pentru a-și atinge scopul și obiectivele propuse.

„Pil Seung” provine dintr-o veche zicală coreeană: „정신일도 하사불성” – „Jeong Shin Il Do, Ha Sa Bul Seong”, care se traduce aproximativ așa: „Cu o minte puternică nimic nu este imposibil”.