SONG MU KWAN

225 Views 0 Comment

Song Mu Kwan, numită și „Song Mu Kwan Kong Su Do”, este una dintre cele cinci școli originale de Arte Marțiale din Coreea care au pus bazele Taekwondo-ului și a fost fondată pe 11 martie 1944 de către Byung Jik Ro (1919-2015), considerat unul dintre fondatorii Taekwondo-ului modern.

Numele școlii, Song Mu Kwan (송무관 – hangeul, 松武館 – hanja) se traduce ca ”Școala Artelor Marțiale Veșnic Tinere”.
Song (송 – hangeul, 松 – hanja), înseamnă copac veșnic verde care reprezintă tinerețea sau sănătatea veșnică.
Mu (무 – hangeul, 武 – hanja), înseamnă artă marțială.
Kwan (관 – hangeul, 館 – hanja), înseamnă școală / gimnaziu.

BYUNG JIK RO

Byung Jik Ro s-a născut pe 3 iulie 1919 în Kaesung, Coreea.
La vârsta de doisprezece ani, a început să practice artele marțiale coreene antice, interesat fiind de acestea după ce a asistat la antrenamentele practicate în templele locale.
În tinerețe, Byung Jik Ro a călătorit în Japonia pentru a merge la facultate. În această perioadă, pasiunea sa pentru artele marțiale l-a determinat să-l caute pe fondatorul Shotokan, Gichin Funakoshi, începând antrenamentele sub conducerea acestuia în mai 1936 și devenind ulterior centură neagră în Shotokan.
În februarie 1944 Byung Jik Ro se întoarce în Coreea, unde a continuat să practice stilul învățat în Japonia. Treptat a început să creeze propriile tehnici de brațe și picioare pe care le-a adăugat la stilul practicat și de asemenea a modificat tehnicile învățate pentru a le crește eficiența.

Această combinație între tehnicile create, respectiv modificate de Byung Jik Ro și tehnicile de Shotakan învațate în Japonia este ceea ce cunoaștem azi ca Song Mu Kwan Taekwondo.

0 Comments

Leave a Comment